Topptipset

Topptipset är ett av Svenska Spels populäraste poolspel. Topptipset går ut på att försöka pricka rätt på åtta fotbollsmatcher och för att kamma hem vinsten krävs det att man har alla rätt.

Vad är Topptipset?

Det är som sagt Svenska Spel som ligger bakom det populära poolspelet Topptipset. Poolspel är en spelform där alla spelarnas insatser samlas i en pott och sedan fördelas denna pott mellan spelarna och spelbolaget, Svenska Spel i detta fall.

Topptipset påminner om Europatipset och Stryktipset, men gentemot deras tretton matcher berör Topptipset åtta.

Så spelar du på Topptipset

Vill du spela på Topptipset så ska du antingen registrera dig på Svenska Spels hemsida och spela direkt online, alternativt köpa en fysisk kupong hos ett spelombud. Väljer du att köpa en fysisk kupong kan du sedan själv rätta kupongen online.

Priset på sin kupong varierar beroende på hur pass stor insats man vill göra. Man kan välja att antingen satsa 1 krona, 2 kronor, 5 kronor eller 10 kronor per rad. Ju större insats desto större vinstchans. Önskar man att spela med halv- eller helgardering kan man även göra detta, och då ökar priset ytterligare – men även vinstchanserna.

När man ska spela på Topptipset så försöker man som sagt pricka rätt på hela åtta fotbollsmatcher. Som med Svenska Spels andra spelformer är det 1X2-systemet som gäller. Detta innebär att man antingen tippar på att man tror att det blir vinst till hemmalaget (1), att det blir oavgjort (X) eller att det blir vinst till bortalaget (2).

Ditt spel rättar du inne på Svenska Spels hemsida.

Utbetalningsprocenten ligger på 72,5% och för att ha rätt till utdelning måste man pricka rätt på alla matcherna. 2,5% av utdelningen placeras i en rullpottsfond och resterande 70% delas ut mellan de som lyckats pricka alla åtta matcher rätt.

Enkelrad, halv- eller helgardering

Som med Svenska Spels andra poolspel kan spelare välja olika spelsystem. Om man vill spela enkelspel och endast använda sig av ett tecken kallas detta för att man spikar. Då får man endast markera ett av de tre olika resultaten (1, X eller 2). Man kan även själv välja om radinsatsen ska vara 1, 2, 5 eller 10 kronor.

Vill man öka sina vinstchanser (och sina insatser) kan man spela med halv- eller helgardering. Spelar man med halvgardering innebär det att man använder sig av två tecken på åtminstone en av de åtta olika matcherna. Då spelar man alltså med 1X, X2 eller 12. Den totala insatsen dubblas för varje halvgardering samtidigt som vinstchanserna ökar.

Helgardering innebär att spelaren kan använda sig av tre tecken på upp till sju matcher. Då får man garanterat ett bra resultat, men insatsen blir dyrare – den tripplas för varje helgardering.

Spela Tillsammans

Svenska Spel har en spelform som de kallar för ”Spela Tillsammans”. Det kännetecknar andelsspel som betyder att en grupp kan dela på en eller flera kuponger och därmed spela tillsammans. Då kan man göra en större insats och därmed även öka sina vinstchanser.

Att spela tillsammans med andra är ett underhållande sätt att tippa på Topptipset. Man ska såklart tänka på att man då måste dela på den eventuella vinsten, men lyckas man kamma hem miljonvinsten är det nog inga problem ändå.

Speltips för Topptipset

Det finns alltid sätt att förbättra sitt spelande och öka sina vinstchanser. Oavsett om du aldrig spelat på Topptipset förr eller redan spelat ett flertal gånger kommer du förhoppningsvis finna våra speltips nedan hjälpsamma.

Spela tillsammans med andra

Som vi nämnde i avsnittet ovan är det inte bara mer underhållande att spela tillsammans: det ökar även vinstchanserna. Detta är att föredra eftersom det är bättre att kamma hem en miljonvinst och dela den med andra än att inte vinna något överhuvudtaget.

Läs speltips online

Det finns en god anledning till att man ska vända sig till experter när det kommer till spel. De har koll på fotbollsmatcherna som spelas under Topptipset och de lag och fotbollsspelare som deltar. Varför inte dra nytta av deras expertis för att öka dina vinstchanser?

Spela med reducerat system

Det finns olika spelsystem som spelare kan använda sig av för poolspel som Topptipset. Ett av dessa är det reducerade systemet, som betyder att spelaren får med fler tecken på en rad till en mindre summa.

Försök att inte följa strömmen

För all sorts betting är det en god idé att inte följa strömmen, då detta resulterar i sämre utbetalningar. Men visst, ibland behöver man tippa på det som alla andra svenskar tippar på – det gäller bara att veta när man ska och när man inte ska göra det.